Kompetent kontrollansvarig i Stockholm

Oavsett om du ska bygga eller riva en byggnad, bör du anlita en kontrollansvarig i Stockholm, som hjälper dig med projektet. Innan du anlitar en kontrollansvarig (KA) bör du ta reda på om han/hon är certifierad. I EU:s tjänstedirektiv står det att den kontrollansvarige ska ha certifikat att utföra de uppgifter som han/hon ska genomföra. Det bästa sättet är att leta på nätet, där lär du snabbt hitta en Produktiv kontrollansvarig Stockholm som kan hjälpa dig med dina uppgifter. Ta gärna kontakt med några stycken olika kontrollansvariga, be dem skicka en offert, då kan du se vilken som passar bäst till det du behöver hjälp med.

Kontakta en kontrollansvarig i Stockholm

När du hittat en lämplig kontrollansvarig i Stockholm, tar du kontakt med honom/henne och berättar vilken hjälp du behöver. Det är meningen att den kontrollansvariga ska hjälpa dig med ditt projekt, så att alla krav i bygglagstiftningen blir uppfyllda. Ett arbete som den kontrollansvarige i Stockholm bland annat hjälper till med är att ta fram en komplett och bra kontrollplan. Han/hon ska se till att den kontrollplan som tagits fram ska fullföljas, den kontrollansvariga ska också vara med vid alla sorters kontroller, som exempelvis när det tekniska samrådet samlas, och han/hon ska skriva de utlåtanden som byggnadsnämnden behöver för att i sin tur kunna ge ett slutbesked. Du får inte anlita en kontrollansvarig om du till exempel om du och den kontrollansvariga är släkt. Den regeln gäller också om du arbetar på ett företag som har anställda kontrollansvariga, då får du inte heller ta hjälp av honom/henne.

Så blir du certifierad kontrollansvarig

Om du vill jobba som kontrollansvarig i Stockholm måste du ha gått gymnasiets treåriga program med teknisk inriktning, eller har jobbat minst tio år inom byggbranschen. Du ska ha dessutom ha praktiska erfarenheter inom byggbranschens olika områden. När du uppfyllt dessa krav ska du kunna visa ett lämplighetsintyg, och till sist måste det prov du genomför vara godkänt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *