Liftutbildning

Idag finns det företag som erbjuder liftutbildningar som kan komma till nytta för dig som jobbar inom byggbranschen. Under olika byggjobb samt byggprojekt är det vanligt förekommande att lifter av olika typer behövs för att kunna utföra arbetet fullt ut. Detta kan exempelvis vara om ett hus målas där en lift behövs för att komma åt på höjden tillika olika monteringar samt byggnationer högt upp på en byggnad. Anledningarna kan vara många varför en lift behövs vid en byggarbetsplats men att behovet finns är det ingen tvekan om. Därav hålls liftutbildningar för att kunna få ut en större mängd arbetare med kompetens som kan manövrera dessa olika typer av liftar på byggarbetsplatserna.

Hur går en liftutbildning till väga?

Om du går en liftutbildning kommer du lära dig att manövrera de olika liftarna som du är avsedd för att lära köra. Utöver den praktiska delen av en Smart liftutbildning så tillkommer även en teoretisk del. I den teoretiska delen kommer du få lära dig om bestämmelser samt regler som gäller när det kommer till liftar i arbetsmiljö. Säkerhetsaspekter tas också upp för att du ska få en så klar bild som möjligt för saker som tål att tänkas på när det kommer till liftar.

Olika typer av liftar

Under en liftutbildning kan du ha möjligheten att bemästra olika typer av liftar. Några av de vanligaste och mest använda liftarna är bomliftar samt saxliftar. En bomlift under en liftutbildning är en mångsidig lift som är smidig att använda på små ytor. Vikten på dessa liftar är lätt vilket gör dem lättmanövrerade samt att de når väldigt högt. En saxlift finns även de med i de flesta liftutbildningar och är en större lift med en större yta att röra sig kring med en plattform som är omgiven av säkerhetsfästning. Dessa liftar drivs oftast av elektricitet eller gas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *